100 nautiske klubben

 

 

Seilturgledehttps://seiling.klubb.nif.no/fordegseiler/Bildearkiv Seilturglede/Forms/DispForm.aspx?ID=1&RootFolder=/fordegseiler/Bildearkiv%20SeilturgledeSeilturglede

Trenger du motivasjon eller en passe god grunn til å seile litt mer? Heng deg med på 100 nautiske mil i måneden prosjektet til Norges Seilforbund.

- Det blir stadig vanligere å seile hele året og det er mange som seiler stadig lenger. Selv er jeg en stor fan av begge deler. Derfor er mitt nyttårsløfte å seile 100 nautiske mil i måneden – og jeg vil gjerne ha flest mulig med meg, sier Jon Amtrup, turansvarlig i Norges Seilforbund

Han startet prosjektet med en seiltur fra Tromsø til Bodø i begynnelsen av januar. Prustende hvaler rett foran baugen, sprakende nordlys i 18 minus og et vilt bukkeritt i kuling over Vestfjorden var bare noen av de skjellsettende opplevelsene.

Turen var på i overkant av 200 nautiske mil og tok fem dager – hvorav en av dem ble tilbrakt stormfast i Svolvær.

 - 100 nautiske mil i måneden kan kanskje virke langt for mange, men hele poenget her er at erfaring gir mestring – og mestring gir deg selvtillit til å seile litt lenger neste gang. Eller godt nok grunnlag til å håndtere en utfordrende situasjon på fjorden, sier Amtrup.

Seiler du 1200 nautiske i løpet av 2017 så har du seilt nesten hele norskekysten i sin vakre lengde, men du trenger selvfølgelig ikke seile hele året for å være med. NSF vil også ha med de som foretrekker å seile når gradestokken viser et tosifret tall.

Det er ingen formelle regler for å være med på prosjektet. Det er kun ment til å spre glede og motivasjon til å komme seg på fjorden.

- Her får seilere en god unnskyldning til å rive løs båten fra brygga hele året. Vi i NSF vil bare at flest mulig skal seile og oppleve gleden, naturopplevelsen og finne den rolige pulsen til sjøs, sier Amtrup.

NSF har opprettet en Facebook-side hvor alle seilere kan dele sine opplevelser, tips til havner eller avtale møteplasser for når det skal ut. Husk også å bruke #utpåseiltur på Instagram.

Her på seiling.no blir alle de som har seilt 100 nautiske mil listet opp - det blir dermed en liten (forhåpentligvis stor) 100 Nautiske Mil Klubb. Hver måned trekker vi premier til de som har stått distansen eller har gjort noe ekstraordinært.

Jon Amtrup er, i tillegg til turansvarlig i NSF, også skribent og forfatter av flere bøker, blant annet Norske Kystperler – Hvordan og hvorfor seile verdens vakreste kyst og High Latitude Sailing – How to sail the cold waters of the world.

Ta kontakt med Jon Amtrup på jon.amtrup@seiling.no eller tel. 932 28 926 hvis du vil være med, har seilt eller har spørsmål.

  
  
Beskrivelse
  
  
  
  
100 nautiske klubben/Tiles/funksjonaerer_alt2.png
/fordegseiler/Sider/100-nautiske-klubben.aspxNavigasjon på siden
Tips og råd/Tiles/Smart_klubbdrift_alt2.png
/fordegseiler/Sider/Tipsograad.aspxNavigasjon på siden
Medlemsfordeler/Tiles/sponsorer.png
/forbundet/Sider/Medlemsfordeler.aspxNavigasjon på siden
Seilingens dag/Tiles/SeilernesDag.png
https://seiling.klubb.nif.no/fordegseiler/Sider/Seilingens-Dag.aspxNavigasjon på siden
Kontaktpersoner/Tiles/kontaktpersoner.png
/fordegseiler/Sider/Kontaktpersoner.aspxNavigasjon på siden
Seiling og miljø/Tiles/finn_din_klubb_Seil2.png
/fordegseiler/Sider/Seiling-og-miljo.aspxNavigasjon på siden

 

 

255x160_Erik_Arnesen_Helsfyr_Seiling2.jpghttp://www.e-magin.se/paper/h4m1dgvm/paper/1255x160_Erik_Arnesen_Helsfyr_Seiling2.jpg
255x160_V-Klasse_Seilinghttp://www.e-magin.se/paper/h4m1dgvm/paper/1255x160_V-Klasse_Seiling
Codan-Nor_Green_255x160https://www.codanforsikring.no/kampanje/norges-seilforbund/?utm_source=norges-seilforbund&utm_medium=link&utm_content=medlemsfordeler&utm_campaign=NSF_HellyHansenCodan-Nor_Green_255x160
Helly_Hansen_logohttp://www.hellyhansen.com/Helly_Hansen_logo
idrettsreiserhttp://www.idrettsreiser.no/index.php?lang=nbidrettsreiser
triboshttp://triboscoatings.no/tribos