Turseiling

 

 

Vi er alle turseilere. Nesten. Av de over 24.000 medlemmene i norske seilforeninger så er rundt regnet 90 prosent turseilere. Innimellom er de regattaseilere, men mest av alt er de på tur. Enten langs Norges kyst - som helt objektivt er verdens vakreste, eller blant de runde svabergene langs svenskekysten, de avslappende havnene i Danmark eller lenger. 

Noen seiler til Shetland, andre til Grønland og veldig mange som reiser på langtur tar turen sørover til Kanariøyene for så å seile over til Karibia. I mange, mange år har norske seilere vært en stor gruppe i regattaer som Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Slik vil det fortsette å være. Norske seilere liker å dra på tur.

NSF har tatt konsekvensen av at medlemmene er ivrige turseilere og har blitt medlem av Norsk Friluftsliv. Du kan lese mer om hvorfor her​.​​
Hvis du er ny til seiling eller vil fylle på med litt kunnskap så har vi laget en god innføring som du kan lese via denne linken.

I et samarbeid mellom SEILmagasinet og NSF så har jordomseileren Jan Fr. Mack forfattet en rekke gode og praktiske artikler som tar for seg forskjellige tema innen langturseiling. Du ​​finner alle artiklene ​i Norges Seilforbunds informasjonsportal ​for ​tur- og langturseiling.​

 Medlemsfordeler