Lær deg SUP

 

 

Lær deg SUPhttps://seiling.klubb.nif.no/fordegsuper/Bildearkiv lr deg SUP/Forms/DispForm.aspx?ID=1&RootFolder=/fordegsuper/Bildearkiv%20lr%20deg%20SUPLær deg SUP
Lær deg SUPhttps://seiling.klubb.nif.no/fordegsuper/Bildearkiv lr deg SUP/Forms/DispForm.aspx?ID=2&RootFolder=/fordegsuper/Bildearkiv%20lr%20deg%20SUPLær deg SUP

For å drive med SUP trenger man brett og åre. Det fins mange ulike merker og modeller på brettene, fra de bredeste og mest stabile, til lange, smale brett som innbyr til høy hastighet. I tillegg kan man velge mellom oppblåsbare og harde brett. Det fins også flere ulike årer. Her følger litt informasjon om de ulike modellene som fins.

Vi oppfordrer alle som er på vannet til å bruke redningsvest/flytevest.

Ikke alle SUP-merker er god kvalitet. Pass derfor på å diskutere med noen som kan SUP før du kjøper deg brett.

Vi har lagt ut linker til flere videoer med tips. Ta en titt på videosiden her >> for å lære mer om hvordan man tar et padletak, står på brettet, hvor lang åra skal være, m.m.

  
Innhold
  

Allroundbrett er de beste brettene for folk flest i Norge. Disse brettene er perfekte fritid/trenings- og ”hyttebrett” som funker både på innsjøer, elver, fjorder, på åpent hav og i små surfebølger. Det finnes raskere ”race” brett som er lengre, smalere og mindre stabile – og det finnes spesielle brett for surfebølger. Disse er kortere, har mindre oppdrift og er ikke egnet til padling på flatt vann. Men de har langt bedre manøvreringsegenskaper når du surfer på bølgene.

Brettene kan være oppblåsbare eller harde. De oppblåsbare brettene tar liten plass ved oppbevaring, de får plass i en sekk til å ha på ryggen. De er derfor godt egnet for deg som bor i byen eller ikke har bil.

De harde brettene fins i flere kvaliteter, fra de billige utgavene til de mer lette, noe mer kostbare brettene i karbon. Disse krever at man har litt bedre oppbevaringsplass enn de oppblåsbare brettene.

  

​Det fins både årer med faste lengder og justerbare årer. I tillegg er det forskjell på hva de er laget av. Jo lettere, jo bedre er det, det blir jo tross alt noen padletak.

  
Trykk på menyen øverst til venstre i videofremviseren for å se alle filmene.

  

​Norges Seilforbund og NORSUP er en del av ISA, International Surfing Association og dermed underlagt utdanningsstigen ISA har satt internasjonalt. Forbundet har 2 hovedinstruktører som vil kunne holde introduksjonskurs i Stand Up Padling samt utdanne instruktører i klubber og foreninger om ønskelig. Foreninger med egen klasseklubb for SUP som ønsker dette tilbudet bes ta kontakt med utdanningsansvarlig Eilen Nordlie for forespørsler. Kravene for å kunne søke om å delta på instruktørutdanning i regi av ISA og NSF finner man på ISA sine hjemmesider og vi vil legge ut en liste her på nettsidene ila vårparten.

En fullstendig oversikt over sertifiserte instruktører, både via ISA utdanning og lignende som for eksempel ASI vil bli publisert her på sidene med kontaktinformasjon. For instruktører med sertifiseringer bes dokumentasjon på utdanning og erfaring/praksis sendes til Eilen Nordlie for gjennomgang og godkjenning.

  
  
Beskrivelse
  
  
  
  
Dette er SUPhttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/dette_er_sup.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/DetteErSUP.aspxNavigasjon på siden
Lær deg SUPhttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/Laer_deg_sup.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/LaerDegSUP.aspxNavigasjon på siden
Finn din klubbhttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/finn_din_klubb.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/FinnDinKlubb.aspxNavigasjon på siden
Lisenser og formelle kravhttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/lisens_formelle_krav.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/LisenserOgFormelleKrav.aspxNavigasjon på siden
Terminlistehttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/terminliste_tabell.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/Terminliste.aspxNavigasjon på siden
Landslag/Tiles/dette_er_sup%C2%A0.png
/landslag/sup/Sider/Hjem.aspxNavigasjon på siden
Styrethttp://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/Tiles/kontaktpersoner.png
http://seiling.klubb-default.idrettsforbundet.no:8000/fordegsuper/Sider/Kontaktpersoner.aspxNavigasjon på siden

 Medlemsfordeler

 

 

255x160_Erik_Arnesen_Helsfyr_Seiling2.jpghttp://www.e-magin.se/paper/h4m1dgvm/paper/1255x160_Erik_Arnesen_Helsfyr_Seiling2.jpg
255x160_V-Klasse_Seilinghttp://www.e-magin.se/paper/h4m1dgvm/paper/1255x160_V-Klasse_Seiling
Codan-Nor_Green_255x160https://www.codanforsikring.no/kampanje/norges-seilforbund/?utm_source=norges-seilforbund&utm_medium=link&utm_content=medlemsfordeler&utm_campaign=NSF_HellyHansenCodan-Nor_Green_255x160
Helly_Hansen_logohttp://www.hellyhansen.com/Helly_Hansen_logo
idrettsreiserhttp://www.idrettsreiser.no/index.php?lang=nbidrettsreiser
triboshttp://triboscoatings.no/tribos