Anders Pedersen vant medaljerace

Jon Amtrup
09.04.2018
Anders Pedersen klinte til og vant de to siste racene i en tradisjonelle påskeregattaen på Palma. Helene Næss og Marie Rønningen gjorde det også bra og ble nummer fem sammenlagt.

Anders Pedersen åpnet bra og holdt stilen ut over seilasen. Han toppet det hele med å vinne den 10. seilasen og medaljeseilasen i Finn-klassen. Dermed endte han på en solid 6. plass - og det med betennelse i armen.

Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX gjordet det skarpt og sikret seg blant annet tre seire. Det holdt til en pen 5. plass og dermed en veldig bra åpning av sesongen.

I Nacra 17 feltet hadde Nicholas Fadler Martinsen med seg Eline Flotoft Elnan som standin-gast og de endte på en 44. plass etter fire DNC. Tiril Bue og Mathias Mollatt brukte regattaen som trening siden Mathias har vært sykemeldt etter han fikk skulderen ut av ledd. De fullførte bare et race, og da endte de på en 14. plass av 47 deltagende båter.

I Laser-klassen endte Hermann Tomasgaard på en sammenlagt 21. plass. Han åpnet med en 2. plass, men det ble tyngre for Tomasgaard etter som dagene i Palma gikk. Det var hele 183 båter i det sterke Laser-feltet.

Sebastian Wang-Hansen tok en 44. plass i RS:X herrer. Arthur Ulrichsen tok 74. plass, Arne Askvig på 79. plass, Endre Funnemark på 87. plass og Ola Bjørne på 103. plass av de 118 deltakerne.

I RS:X dameklassen tok Maria Aadland Mollestad 43. plass.

Brødrene Tomas og Mads Mathisen endte på en 65. plass, mens Jostein Aker og Jacob Undrum tok 87. plass i 49er klassen.

Hele resultatlisten finner du her.