Bruk seilkurs til rekruttering

10.04.2017
Det rolige og stille livet under hvite seil tiltaler mange som står på land og skuer ut over vannet. Nå har NSF laget en komplett kurspakke som gjør veien for seilforeningen enkel.

Det er mange voksne som er nysgjerrige på seillivets gleder. Regatta er sannsynligvis ikke det som står fremst i hjernebarken på de som gjerne vil lære å seile, men heller en mulighet til en ren og avkoblende aktivitet fra livet på land.

- Det er mange klubber som er flinke til å engasjere sine medlemmer til å holde kurs for nykommere. Det skaper ikke bare lokal aktivitet men også nye medlemmer – som igjen fører til mer aktivitet til foreningene. Foreningsbryggene er fulle av båter med eiere som tror det er vanskelig å seile regatta. Det er det ikke – regattaseiling er en god plattform for å bli en bedre turseiler, beherske båt og bli tryggere på sjøen, sier Per Christian Bordal, breddeansvarlig i NSF.

Norges Seilforbund ønsker å hjelpe foreningene i dette arbeidet og har bidratt til å utvikle en rekke forskjellige bøker som gir en lettforklart innføring til seiling.

Det nyeste heftet heter Seil Kjølbåt og finnes både online i en powerpoint versjon og til salgs i papirformat fra Idrettsbutikken.

- Nå kan hvem som helst med litt seilerfaring bestille klassesett av bøker på idrettsbutikken og laste ned PP fra seiling.no – kjør kurs, sier Bordal.

I følge Bordal ligger det et uforløst potensial for medlemsvekst innen turseiling for de aller fleste foreninger rundt om i landet.