Dobbeltseier til Tønsberg i 2.4 mR-NM

​DOBBELT: Eilert Kamfjord (til venstre) og Bjørnar Erikstad sikret dobbeltseier til Tønsberg i 2.4 mR-NM. Harald Rolfsnes fra Røyken tok bronse. (Foto: Peter L. Larsen)

Morten Jensen
03.06.2018
Bjørnar Erikstad tok sin 9. NM-tittel i 2.4 mR og Tønsberg Seilforening tok for første gang dobbeltseier i klassen.

​– Jeg var skikkelig lettet og glad da seieren var et faktum, for jeg har ikke fått seilt så mye som jeg pleier før dette mesterskapet, sier Bjørnar Erikstad, som også fungerer som hovedtrener for Tønsberg Seilforening, og som vel har sittet mer i en RIB og sett andre unge seilere seile enn hva han har rukket å få tid til å seile og trene selv.

Gamle egenskaper var dog ikke helt glemt, skjønt Bjørnar ble litt overrasket over hvordan ting som tidligere satt i ryggmargen, nå måtte letes frem. Men gammel rutine og årtier med trening holdt til en NM-tittel under de vanskelige og skiftende forholdene i Ålesund.

Svært jevnt

Eilert Kamfjord sørget for dobbeltseier til Tønsberg Seilforening etter en meget sterk avslutningsdag, der han blant annet vant to av seilasene og passerte Harald Rolfsnes fra Røyken og fjorårets norgesmester, Trond Sverre Førde fra Bærum. Sølvmedalje er Kamfjords beste prestasjon i 2.4 mR-klassen til nå.

– Jeg tror nok jeg vant fordi jeg var den jevneste. Jeg hadde best båtfart av alle og jeg traff ganske godt på vindskiftene. Men jeg hadde en seilas med litt plunder i dag, men den kunne jeg heldigvis stryke.

Bjørnar Erikstad vant med syv poeng på Eilert Kamfjord, som på sin side hadde samme poengsum som både Rolfsnes og Førde, men gikk foran dem fordi han hadde to førsteplasser i to enkeltseilaser. I alt ble det seilt åtte seilaser der den dårligste kunne strykes.

God utvikling i 2.4 mR

Det deltok 30 seilere i klassen, og det er de høyeste deltagertallet siden 2001. Da deltok 36 seilere i Larvik. I 2017 var det 21 seilere i Åsgårdstrand. Av de 30 seilerne som deltok i Ålesund, var to svenske. Mesterskapet inngikk i den skandinaviske serien Atlantic International Cup.

– Det er veldig god driv i 2.4 mR-klassen i Norge nå, og jeg tror faktisk ikke det deltar flere seilere i det svenske mesterskapet. Det er moro, sier Bjørnar Erikstad.

Med NM-tittelen er Bjørnar Erikstad som årets første kvalifisert til å stille til start i mesternes mester i oktober.

– Det akter jeg å gjøre så fremst Eilert kan være med. Da kan jeg styre og han rydde opp i resten, sier den nybakte norgesmesteren.

Komplett resultatliste

Viktige mesterskap

Kommende fredag stiller Erikstad til start i Færderseilasen om bord hos seilervennen Henning Hansen fra Drammen, og etter det venter EM i 2.4 mR i Kiel i Tyskland. I det mesterskapet stiller kun paralympic-seilere – i motsetning til i NM-Ålesund der Bjørnar Erikstad seilte mot funksjonsfriske seilere.

I september drar han til USA for å seile VM i paralympic-klassen.

Seiling er strøket av det paralympiske programmet, noe som har skapt internasjonale reaksjoner. Bjørnar Erikstad har imidlertid et berettiget håp om at seiling blir tatt inn igjen på paralympic-lekenes sommerprogram, ikke minst dersom deltagelsen i EM og VM blir stor og internasjonal.

– Jeg seiler selvsagt for å komme så høyt på resultatlisten som mulig der også, men denne gangen er det aller viktigste å delta.

Melges 24 neste

Neste helg kan Tønsberg Seilforening kunne komme til å kapre nok en NM-tittel. Da går NM i Melges 24 i Kristiansand, og der skal Peder Jahre forsvare NM-titlene han har vunnet de fire siste årene.

NM STATISTIKK

Bjørnar Erikstad: