En hårsbredd unna verdenscup-seier

​2. plass i verdenscupfinalen er en formidabel prestasjon av Hermann Tomasgaard.

Morten Jensen
11.06.2018
Hermann Tomasgaard ble slått på mållinjen og mistet med det seieren i verdenscupfinalen i Marseilles. Det er hans beste internasjonale bragd til nå.

​Hermann Tomasgaard er blitt bare bedre og bedre denne våren, og på den kommende OL-banen i Marseilles var han aller best helt til det gjenstod noen få meter til mål. Han rundet det siste merket med innersving samtidig med hovedkonkurrenten og treningskameraten Philipp Buhl fra Tyskland, og alt lå til rette for Hermann Tomasgaards første verdenscup-seier i Laser Standard.

Buhl seilte imidlertid en lavere kurs og siktet mot le merke av mållinjen, som viste seg å ligge litt nærmere enn merket i lo. Da de to hadde gått i mål, var det ingen av dem som visste hvem som hadde vunnet. Buhl hadde imidlertid fått de nødvendige centimetrene på sin side, og knep seg foran. Hadde rekkefølgen vært motsatt, hadde seieren vært norsk.

– Det var en god følelse at vi to som er treningskamerater kunne stå øverst på pallen, sa Buhl etterpå.

Annenplassen er Hermann Tomasgaards beste prestasjon til dato, og med den formutviklingen han har vist, skal det bli spennende å følge ham videre denne sesongen.

Også Anders Pedersen nådde medaljefinalen i Finnjolle, men endte sist i den og kom på 10. plass sammenlagt.

Norge hadde to deltagere i verdenscupfinalen, og at begge nådde medaljefinalen, er verdt å merke seg.

Resultater