Flere talenter til Kiel

Seilerne har samlet seg på campingplassen for værbrief foran dagens regatta i Kieler Woche.

19.06.2017
En solid kontingent norske juniorseilere har fulgt oppfordringen til Flere talenter mot toppen prosjektet og lagt turen til Kieler Woche.

- Vi oppfordret tidlig flere klubber til å komme til Kiel med seilere og trenere, og det er heldigvis mange som har tatt denne oppfordringen. Vi har blant annet trenere fra både Bergen, KNS og Asker på plass, sier Jan Steven Johannessen, prosjektleder for Flere talenter mot toppen.

Det er 7 Laser Radial, 14 i Laser 4.7 og 7 i 29ere fra forskjellige foreninger som seilere i Kiel denne uken. Kieler Woche er verdens største regatta med seilere fra alle verdenshjørner og veldig mange forskjellige klasser.

Seilerne og trenerne følger Jan Steven Johannessens årelange Kiel-tradisjon med å bo i telt.

- Vi håper at ryktet om den gode stemningen og all læringen sprer seg slik at vi må bestille større plass på campingen neste år, sier Johannessen.
Et av målene med campen er å få bedre samhandling mellom de forskjellige klassene og seilerne.

- Dette fungerer. Vi er i ferd med å bli en gruppe seilere, sier en fornøyd prosjektleder.

Tema for uken er Vær og meteorologi og NSF har med en egen meteorolog til Kiel som hver dag åpner med en værbriefing.  Målet er at seilere skal både lære mest mulig og bli nyskjerrige på mer kunnskap om tema.

Mandag starter finaleseilasene og den norske troppen har delt seg mer eller mindre på midten i forhold til gull- og sølvfeltet. Du kan følge seilasene her.