Gode BIC-minner og venner med hjem

Henrik Wigers Larsen
30.10.2017
Det norske laget som representerte under VM BIC Techno 293 er vel hjemme igjen. Uken bød på veldig varierende forhold som gjorde det utfordrende for seilerne å ta de smarte valgene ofte nok.

Da er det norske laget som representerte under VM BIC Techno 293 vel hjemme igjen. Uken bød på veldig varierende forhold som gjorde det utfordrende for seilerne å ta de smarte valgene ofte nok. Vinden varierte fra 6-7 m/s til nesten vindstille. Den store utfordringen bestod i at disse forholdene ikke varierte fra regatta til regatta. Nei, det kunne planes på den ene halvdelen av banen når andre stod igjen i vindstille på den andre halvdelen.  Resultatene til de norske gikk som et resultat litt opp og ned iløpet av uken.

I U17 jenter endte Helle Oppedal (Stavanger SF) opp med en meget god 7. plass totalt. Med en 2. og 3. plass i enkeltseilaser viser hun at hun kan kjempe helt i toppen. Sofia Maaø (KNS) og Mathilde Elise Lind (BS) seilte også i denne klassen. De fikk det litt tøffere, men også de har det i seg. Sofia hadde en 9. plass som beste enkelt resultat, mens Mathilde Elise avsluttet mesterskapet med flere plasseringer på øvre halvdel av listen.

I U17 gutter hadde Norge to deltagere. Christian Linnerud (KNS) og Arvid Elias Guddal Einan (BS). Begge fikk det som ventet tøft i feltet med 130 deltagere. Etter 2 dager med kvalifiseringsrace klarte imidlertid Christian og lure seg med i «Gold fleet» som nest siste mann. Det er sterkt av en av de yngste i feltet. Arvid seilte i Silver Fleet og fikk her flere gode plasseringer med en 16. plass som beste. De blir spennende å se hvilke skritt disse to klarer å ta til neste år i samme klasse.

I U15 jenter hadde Norge med to seilere. Oda Sverre og Mina Mobekk (begge KNS) bet skikkelig fra seg. Høydepunktene var 1. plassen til Oda i race 6 og 7.plassen til Mina i race 7. Med litt mer stabil seiling blir det veldig spennende å følge jentene neste sesong. Også da som deltagere i U15.

U15 gutter hadde tre deltagere fra Norge. Nils-Henrik Lind (BS), Even Midtgaard (Åsane) og August Landmark (KNS). Even og August kvalifiserte seg for «Silver Fleet» etter en litt tungt kvalifisering. Men i «Silver Fleet» slo de virkelig til. August satt en spiker i race 3 og endte opp på en meget god 4. plass totalt i Silver. Even bet også godt fra seg med en 7. plass i race 3 som beste. Begge 2 var med i mesterskap for første gang og fikk mye god erfaring som blir nyttig i neste års mesterskap. Nils-Henrik Lind åpnet mesterskapet veldig bra, men fikk det litt tungt utover i uken. 1 OCS og en PRP (Post-Race-Penalty) og bare 1 strykning gjorde at det ble litt mye poeng å ta med seg. Men han viser at han kan bite fra seg i «Gold Fleet» med flere topp 10 plasseringer.  Også Nils-Henrik skal seile U15 til neste år. Med litt mer stabil seiling kan dette bli veldig spennende.

Viktigs av alt i disse mesterskapene er å knytte nye vennskapsbånd på tvers av landegrensene og ha det gøy. På disse punktene scoret det norske laget høyt og blir lagt merke til.

Siden de fleste av disse seilerne har «rett» alder til neste år også ser vi allerede frem til EM 2018 i Liepaja, Latvia.

Fullstendige resultater kan finne her: http://worlds2017.techno293.org/results

Masse flotte biler kan finnes her: http://worlds2017.techno293.org/gallery

Takk for et flott mesterskap.