Hammer & meisel foredrag inspirerte seilere

Jon Amtrup
14.11.2017
- Innsats slår talent hver gang, sier Bror With som brukte to år på å jobbe seg inn i det svenske Americas Cup laget. Tirsdag inspirerte han unge jolleseilere med sitt foredrag.

​Veien inn i et Americas Cup lag er lang. Men et sted må en begynne, og jolleseileren Bror With begynte helt bokstavelig på bunnen når han reiste til Bermuda i et forsøk på å få et bein innafor.

Feva og 29er seilere hadde tirsdag samlet seg hos NSF på Ullevål for utdeling av årets NC premier, og et foredrag med Bror With. De fikk innsikt i veien til en mulig proffseilerkarriere - og en smak av hva som trengs for å vinne frem.

- Jeg fikk jobb med å hakke rust og male containere. Når de oppdaget at en betongbrygge var støpt skjev fikk jeg jobben med å rett opp en diger brygge med hammer og meisel. Til tider var jeg så trøtt og sliten da jeg kom hjem at jeg kastet opp og sovnet med klærne på, fortalte Bror With.

Men til slutt kom sjansen han hadde ventet på. Ingen var ledige når eieren av prosjektet kom til Bermuda for å se på seilasene. 

- Det nytter ikke å ringe. Du må være der når det gjelder. Jeg fikk jobben med å kjøre eieren rundt og etter det rykket jeg oppover, fortalte han. 

Hovedbudskapet hans var at hardt arbeid slå talent. Du må møte opp hver dag, gjøre de jobbene som trengs og litt til, og til slutt så byr sjansen seg. Etter han kom hjem fra Bermuda har han fått flere henvendelser fra Volvo Ocean Race team om å jobbe som shore crew. 

Men Bror With har takket nei for å heller satse på egen jolleseiling fremover. Det blir mange timer på vannet, for: Innsats slår talent. Hver gang.