Hvem rykker ned fra eliteserien i år?

​26. mai starter seilsportsligaen 2018 i Bodø, og det er eliteserie-lagene som skal først i ilden. [Foto: Trond R. Teigen]

Morten Jensen
22.05.2018
26. mai starter seilsportsligaen i Bodø. Da skal de 15 seilforeningene som utgjør eliteserien i sving. Fire av dem rykker ned etter endt sesong, men hvem blir det?

Norges Seilforbund har bedt samtlige av de 30 foreningene i de to divisjonene om å tippe hvordan tabellene vil se ut når sesongen er over i Arendal i september. Nesten alle foreningene har avgitt tipsene sine. Å tippe en rekkefølge er selvfølgelig en vanskelig, for ikke å si umulig oppgave, ikke minst fordi foreningene har høyst ulik filosofi når det gjelder hvordan laget deres skal settes sammen.

Noen foreninger velger å toppe laget med foreningens beste seilere, mens andre har som filosofi at flest mulig seilere skal få forsøke seg i løpet av de fire rundene. Praksisen er høyst forskjellig.

Tippingen blir derfor i sterk grad preget av magefølelsen til den som på vegne av foreningen har avgitt tipsene, men de samlete tipsene viser likevel ganske klare trender med hensyn til hva man tror vil bli årets utfall.

Utifra alle tipsene vil rekkefølgen i årets eliteserie bli slik:

Nr. 15: Hurum Seilforening

Nr. 14: Grimstad Seilforening

Nr. 13: Nesodden Seilforening

Nr. 12: Trondhjems Seilforening

Nr. 11: Bundefjorden Seilforening

Reglene er slik at de fire svakeste lagene rykker ned i 1. divisjon i 2019, og det vil med andre ord si Hurum, Grimstad, Nesodden og Trondhjems Seilforening, mens seilerne fra Bundefjorden vil klare seg så vidt. Dette ifølge tipsene. Om en uke er det opp til foreningene å gjøre disse tipsene til skamme.

Les flere detaljer om tipsene på seilmagasinet.no.