Kald oppvarming i Miami

Jon Amtrup
19.01.2018
De norske landslagsseilerne har brukt uken som var til å trene til årets første World Cup i et usedvanlig kaldt klima i Miami.

Søstrene Ragna og Maia Agerup har vært på plass i Miami siden før jul, kun avbrutt av den obligatoriske julefeiringen, for å trene. De to leverte en 2. plass i 49erFX på den samme banen for ett år siden. Den 21. januar starter årets regatta og da får vi se om de klarer å gjenta eller forbedre plasseringen. Det er 36 båter med i klassen.

Anders Pedersen startet oppholdet sitt med en lei forkjølelse som holdt ham sengeliggende. Det har vært usedvanlig kaldt i Miami den siste tiden med temperaturer på ensiffret nivå.

Nå er imidlertid Anders Pedersen tilbake i form og klar ved rorkulten i Finn-jolla. Han har trent med OL-mesteren Giles Scott denne uken, og er optimistisk foran regattastart.

- Jeg har ligget med influensa tre uker og er ikke helt på det fysiske nivået jeg skulle vært. Men, seilingen på trening så langt har vært bra, så med en god oppkjøring de siste dagene nå, så håper jeg og være med og kjempe i toppen. Selvom dette er starten på en veldig lang sesong hvor målet er å kvalifisere Norge til OL i Århus VM i august, sier Anders Pedersen.

Resten av den norske troppen består av Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard i Laser, og Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen på RS:X brett.

Seilasene avsluttes 28. januar og du kan følge dem her