Krafttak for å bedre ligadømmingen

​21. og 22. april arrangeres det for første gang et kurs i direktedømming i Norge. [Foto: Morten Jensen]

Morten Jensen
24.03.2018
– God dømming er bra for seilernes opplevelser, men også for fremvisningen av seilasene i media. 21. og 22. april blir det for første gang i Norge holdt kurs i direktedømming etter Addendum Q, sier Magnus Hedemark i seilsportsligaen.

​Han oppfordrer alle seilforeningene som deltar i seilsportsligaen til å sende dommere til kurset, som går i Oslo 21. og 22. april.

– Det vil øke kvaliteten på alle dersom deltagende foreninger har en dommer med denne spesialutdannelsen i stallen. Da kan man trene opp seilerne sine og selvfølgelig også delta som dommer i ligaen, sier Hedemark.

Kurs i direktedømming
Han forteller at seilsportsligaen samarbeider med Arrangør- og dommerutvalget i NSF om å legge opp til konkrete tiltak for å forbedre dømmingen ytterligere. Det er et krav at de lokale arrangørene av ligaen skal fremskaffe halvparten av dommerne fra sitt distrikt i samråd med NSF. Arrangør- og dommerutvalget skal fremskaffe den andre halvparten av dommere.

Om kurset i april forteller Magnus Hedemark:

– Dette blir et teorikurs med frivillig eksamen. Deltagerne vil måtte ta en praktisk prøve på vannet i et stevne innen to år for å bli sertifisert direktedommer. Etter hvert vil det bli tatt inn i ligamanualen at det vil være et krav om at alle dommerne i ligaen skal ha deltatt på et slikt kurs. Vi har forståelse for at ikke alle nødvendigvis kan delta i den oppsatte kurshelgen, men vi ønsker å komme med en sterk oppfordring til at dommere som pekes ut lokalt, melder seg på kurset.

Invitasjon til kurset er allerede lagt ut på NSFs webside.

Briefing for alle dommere
For å fange opp de som ikke klarer å delta på kurset i Oslo, og for å gi alle en siste vitamininnsprøytning, vil det i hvert stevne bli holdt en obligatorisk briefing for de som skal dømme et stevne. Dette skjer fredag kveld fra kl. 18:00 til 21:00.

– Der vil noen av de mest erfarne direktedommerne gjennomgå de viktigste temaene som det er undervist i på direktedommerkurset, sier Magnus Hedemark.