- La hver dag være en strandryddedag

06.05.2017
Wolfpack Racing har blitt Hold Havet Rent ambassadører og skal jobbe aktivt i alle kanaler for å bidra til mindre plast i havet. De oppfordrer alle andre seilere til å ta i et tak.

​Wolfpack Racing er et av Norges mest aktive regattasatsninger og nå tar de også grep om havet de seiler på. I dag lørdag 6. mai er det offisielle Strandryddedagen og i år er hele Norden med på satsningen for havet.

Thomas Nilsson er leder for Wolfpack Racing. Han mener seilere bør ha strandryddedag hver eneste gang de er på fjorden eller langs havet.

-  Strandryddedagen er viktig for å skape bevissthet rundt det enorme problemet som marin forsøpling representerer. Hvis vi ikke gjør noe med søppelet som allerede er i havet, samt stanser tilførselen av mer søppel, viser prognoser at det vil være mer plast enn fisk i havet innen 2050. Det er skremmende og helt uakseptabelt, sier Nilsson.

Laget kommer til å ha fullt fokus på å plukke søppel, registrere det i Hold Havet Rent appen og spre budskapet til alle andre seiler på innenfor og utenfor landets grenser.

- Vi vil utfordre både andre aktive regattateam og alle seilere til å ta ansvar for havet vi seiler på. Vi kan plukke i nærmiljøet rundt foreningene, når AP’en er oppe og vi venter på vind og når vi går tur langs strendene, sier Nilsson.

Du kan høre mer om satsningen og engasjementet til Nilsson i dette intervjuet på NSFs Facebook sider.