Landslagsseilere klare for prøve-VM

07.08.2017
Ni seilere fra landslaget og utfordrerlandslaget er på plass i Århus for prøve-VM. Regattaen er viktig i forhold til at VM neste år også er nasjonskvalifisering til OL 2020.

- Anders Pedersen har seilt godt i år og Ragna og Maia Agerup har også seilte bra med den ferske 7. plassen fra Kiel i bagasjen burde de begge ha en god sjanse til å ligge blant de ti beste, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.

Han er på plass i Årshus sammen med sportssjef Rigo de Nijs og resten av landslagstrenerne.

Prøve-VM er et viktig event og mange av de beste seilerne samles i århus. I 2018 skal de seile VM samme sted og mesterskapet teller også som nasjonskvalifisering. Seilasene foregår på åtte ulike baner og forholdene er forskjellige og til dels vanskelige på alle. Derfor er det viktig at flest mulig får erfaring fra farvannet før det braker løs til neste år.

Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard bruker også regattaen som oppkjøring til Laser VM som starter to uker etter Århus.

Seilingen starter tirsdag og avsluttes med medaljeseilaser lørdag og søndag. Du kan følge de norske utøverne på Norwegian Sailing Team på Facebook.

De norske seilerne som er på plass i Århus er:

• Anders Pedersen, Finn
  • Maria Mollestad, RS:X