Langturseminar på Vestlandet

Jan Fr. Mack
20.03.2018
Langturseminaret til KNS og World Cruising, arrangører av ARC, har de siste årene vært samlingsted for mange langturseilere på KNS. I år flytter seminaret seg til Bergen.

KNS samarbeider nå med Bergen Seilforening, og arrangementet går 7. og 8. april i Bergen Seilforenings lokaler på Hjellestad rett utenfor Bergen. Dette gir bedre mulighet for å betjene langturseilere med hjemmehavn i vest, samtidig som det er kurant å komme seg over om man bor å Østlandet.

Seminaret er åpent for alle og prisen er 600 kroner (400 kroner for medlemmer i en av klubbene eller om du skal seile ARC). Prisen dekker enkel bevertning.

Målet er å gi alle som drømmer om langtur, enten de vil seile ARC eller ikke, en møteplass før de som drar av sted.

Det er flere grunner for å benytte seg av sjansen. I løpet av de to dagene dekkes en rekke tema som er særlig viktig for både båt og mannskap. Hvordan bør båten rigges, hva trenger du av utstyr, kommunikasjon, sikkerhet, hvordan bør mannskapet forberede seg?..... og mer. Dessuten er det en mulighet for å møte andre med de samme planene, så vel som de som har seilt og gjerne deler sine erfaringer. Her kan man legge grunnlaget for et sosialt miljø underveis.

Se også http://www.bergens-seilforening.no/langturseminar-med-world-cruising-7-8-april/