Lars Johan Brodtkorb Europamester

Jon Amtrup
31.07.2017
Lars Johan Brodtkorb fortsetter å utmerke seg i enmannsjolle. I helgen tok han EM-gull i OK jolle som den første nordmannen noen gang – og det var første gang han seilte båten.

Tidligere i juli tok Lars Johan Brodtkorb VM-sølv i e-jolle. Han fortsetter den gode trenden i OK jolle. 

- Jeg fikk låne båt og seil og siden det var på veien hjem fra VM i E-jolle så ble jeg meg, forteller Lars Johan Brodtkorb.

Det var dessuten første gang han seilte OK jolle.

 - Jeg viste hvordan båten så ut, så derfor stilte jeg fordi det ville være god trening i forhold til Finn-jolle satsningen. Men når det kom til resultatene så visste jeg ikke hva jeg kunne forvente. Jeg seiler alltid så godt jeg kan, sier Brodtkorb.

Før siste dag av europamesterskapet i Faaborg, Danmark var det kun to poeng som skilte Lars Johan Brodtkorb og Charlie Cumbley (GBR) på første og andre plass i OK jolle EM. Fjorårets Europamester Bo Petersen fra Danmark var ytterligere 11 poeng bak på 3. plass.

Men været ville det slik at den planlagte siste dagen med regatta aldri ble noe av. Det blåste for mye og dermed ble resultatet stående. 

Det er første gang en nordmann har vunnet europamesterskapet i OK jolle noensinne. Neste mesterskap for ham er VM i Finn-jolle.

NSF gratulerer gullvinneren.

Resultater finner du her.