Marthe Enger Eide tar over talentprosjekt

28.02.2018
Marthe Enger Eide blir ny leder for prosjektet Flere talenter mot toppen og utviklingslandslaget. Første grep blir å samle alle utøverne på utviklingslandslaget.

​- Jeg har kommet godt i gang og gleder meg til å jobbe med utvikle norske seiltalenter videre, sier Marthe Enger Eide, tidligere landslags- og OL-seiler i Laser Radial.

Det er Olympiatoppen (OLT), i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som har invitert et utvalg særforbund til å være med på et langsiktige talentprosjekter for å utvikle flere utøvere mot internasjonalt toppnivå. NSF er en del av «Flere talenter mot toppen» og det er dette prosjektet Enger Eide nå skal lede.

Første grep blir en samling for 24 inviterte seilere på Olympiatoppen 17. og 18. mars. Deltakerne på utviklingslandslaget er mellom 15 og 20 år fra utvalgte klasser. Under samlingen vil de blant annet få treningsveiledning med fagpersoner fra OLT, opplæring i treningsplanlegging og foredrag fra ressurspersoner. Neste del av prosjektet blir å bidra til bedre og mer trening for ungdom i Rogaland, Hordaland og Oslofjorden.

Marthe Enger Eide tar over ansvaret etter Jan Steven Johannessen som er sykemeldt.

- Jan Steven var med på startet opp prosjektet og vi håper han kan bidra med all sin verdifulle kompetansen på et senere tidspunkt, sier Per Christian Bordal, konstituert generalsekretær i NSF.