Mathias Mollatt skadet igjen

​SKADET: Nok en gang får Mathias Mollatt og Tiril Bue et avbrudd i treningen i Nacra 17 etter at Mathias slo opp skulderskaden sin i Hyères.

Morten Jensen
29.04.2018
Rett etter nyttår fikk Mathias Mollatt ublid behandling om bord i Nacra 17-en han og Tiril Bue seiler og fikk slått skulderen ut av ledd. I Hyères skjedde det samme igjen.

​Tiril Bue og Mathias Mollatt dro til Hyères med et håp om å få delta i verdenscupen der i Nacra 17. De var ikke kvalifiserte til å delta, men med håp om at frafall på deltagerlisten ville gi dem et smutthull til å få delta, dro de sydover til Middelhavet. Å få delta ville gi dem verdifull erfaring i en klasse som er relativt ny for dem begge. 

Noen plass på deltagerlisten fikk de imidlertid ikke, derfor måtte det bli trening i en internasjonal atmosfære i stedet. Men det gikk ikke så bra, for på udramatisk vis skled Mathias på trampolinen i en baut i beskjedne  4–6 knops vind og flatt vann og slo opp skulderskaden han pådro seg 5. januar i år.

Endelig skulle de komme i gang med seilingen igjen, og så skjedde dette.

Usikkert hvor langt skadeavbrekket blir

Skulderen er tilbake på plass og Mathias forteller at det gjør mindre vondt nå enn forrige gang, men det er foreløpig uvisst hva som blir det videre forløpet og hvor lang tid det vil ta før de kan seile igjen. Nå venter undersøkelser og en plan for hvordan han best skal få leget skaden.

– Jeg håper det selvfølgelig vil ta kortest mulig tid, men på den annen side er jeg innstilt på å få leget skaden ordentlig slik at dette ikke skal skje igjen, og ikke skal bli noe jeg kommer til å slite med senere i livet, sier Mathias.

Uansett lengde på skadeavbrekket, forteller Mathias at Tiril er innstilt på å fortsette seilingen i Nacra 17, og hun håper på å finne en norsk makker hun kan seile med inntil skulderen til Mathias er hundre prosent igjen.

– Trolig har vi en makker på plass allerede ganske snart, men jeg kan foreløpig ikke fortelle hvem det er, sier Mathias Mollatt.

VM i Århus i august er duoens mål i år, og de har et håp om å kunne stille til start der for fullt.

Også det andre norske Nacra 17-laget har vært utsatt for skader i vinter, da Martine Steller Martinsen skadet foten under trening. Hun har nå fjernet gipsen, og hun og Nichlas Fadler Martinsen har håp om å seile sammen igjen i løpet av mai.