Mollatt og Bue med regattadebut i Kiel

Jon Amtrup
19.06.2017
Mathias Mollatt og Tiril Bue har sin regattadebut i Nacra 17 i Kiel. Frem til nå har de to bare trent alene og i Kiel får de for første gang se hvordan de ligger an i forhold til andre flerskrogsseilere i den olympiske klassen.

Dette blir vår første regatta sammen i Nacra 17 så det blir helt klart spennende å se hvordan vi ligger an i forhold til de andre, sier Mathias Mollatt.


Sammen med Tiril Bue skal de to for første gang seile mot andre Nacra 17er. De aller fleste konkurrentene har langt mer erfaring fra båttypen. De to har trent mye den siste tiden på vannet utenfor Moss og føler at det tekniske sitter.
 
- Målet med Kiel er å kartlegge hvordan det er å seile Nacra i felt og ikke minst studere hvordan de andre seiler, sier Mollatt.

De to er erfarne Laser-seilere på høyt internasjonalt nivå, så når startskuddet går så er det ikke studietur som står først i pannebrasken deres.

- Vi er jo konkurransemennesker, sier Tiril Bue.

I tillegg stiller Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX og Anders Pedersen i Finn. Begge lagene har vist solid fremgang i år og har forhåpninger om å kjempe helt i teten i sine respektive klasser. 

Hermann Tomasgaard i Laser er også på plass i Kiel.

- Jeg har akkurat kommet tilbake fra å ha tatt fire eksamener i Trondheim, så regattaen i Kiel blir tatt mer som trening. Men selvfølgelig ønsker man alltid å gjøre en god regatta, og topp 10 burde være mulig, sier Tomasgaard.

Regattaen starter onsdag, og du kan følge den her.