NM-sesongen starter 2. juni

​FØRST UT: Det første NM-et i 2018 går i Ålesund og er for 2.4 mR - på samme bane der VM ble arrangert i 2011.

Morten Jensen
11.04.2018
NM-sesongen starter rekordtidlig i år. Allerede 2. juni starter oppgjørene om NM-medaljene i Ålesund. Der møtes 2.4 mR-seilerne.

– Vi er optimistiske og håper på oppimot 30 deltagere i år, sier lederen av arrangementskomiteen, Peter L. Larsen i Ålesunds Seilforening.

Han forteller at NM-et for 2,4 mR i år er åpent, i og med at den internasjonale serien International Arctic Cup inngår som en del av mesterskapet.

– Det tror vi blant annet betyr at noen svenske deltagere vil ta veien hit til Ålesund, sier Larsen.

Tittelforsvarer i klassen er Trond Sverre Førde fra Bærum. Han er en av 10 foreløpig påmeldte seilere.

Melges 24 i Kristiansand

De neste norgesmestrene som skal kåres i 2018, vil klatre opp på podiet i Kristiansand. NM i Melges 24 går helgen etter i sørlandsbyen, og det vil være rekordtidlig også for denne klassen. Mesterskapet vil også ha status som nordisk mesterskap, hvilket betyr at det også til Christianssand vil komme seilere fra andre skandinaviske land, noe deltagerlisten allerede vitner om. Den teller per i dag 16 båter - hvorav to er svenske og en er dansk.

På deltagerlisten står også tittelforsvarerne Peder Jahre (Tønsberg), Ane R. Gundersen (KNS), Sivert Denneche (KNS) og Marius Falch Orvin (Fredrikstad).

Knarr i Bergen

Neste NM på listen er for Knarr, og det foregår i Bergen fra 16. juni. For Knarr-klassen er ikke et tidlig NM noe nytt; i de siste årene har de vært først ute blant NM-ene, men ikke i år. Mesterskapet går annet hvert år på Øst- og Vestlandet.

Bergens Seilforening har en stor Knarr-klasse, og ikke minst har de en sterk mesterskapsseiler i Johan G. Hvide som har vunnet de tre siste NM-ene og tatt gull i ni av de 12 siste norgesmesterskapene i Knarr-klassen! Med seg i 2017 hadde han Geir Bjarne Myre (Bergens) og Audun Haldorsen (Skøyen) – og de tre vil dermed spille rollen som tittelforsvarere.

Flere NM er det ikke før St. Hans – resten følger etter årets store sommerfest. Du finner hele NM-listen her.