Opptur på nedtur

Jon Amtrup
07.07.2017
Kieler Woche ble en nedtur for den nye katamaranduoen Mathias Mollatt og Tiril Bue, men de kom like fullt hjem med en følelse av mestring, medvind og motivasjon.

Frem til Kieler Woche hadde de to bare trent alene i noen hektiske uker ut fra Moss Seilforening. Forhåpningene om gode resultater var ikke store, men konkurransemennesker som de er så var det lov å håpe.

Men flere utstyrshavari og storseilspjæring førte dessverre til at de endte nederst på resultatlisten.  Men selv om de bunnet ut, så imponerte de mange.

- Det var flere som kom bort til meg og lurte på hva i all verden som foregikk om bord hos Mathias og Tiril. De viste enorm progresjon og hadde det ikke vært for alt utstyret som gikk i stykker så hadde de bitt godt fra seg mot de langt mer etablerte, sier Rigo de Nijs, sportssjef i NSF.

Det som også vakte oppsikt var at de to seilerne mellom hvert race byttet på å være rormann og gast. Det er absolutt ikke vanlig i Nacra 17 klassen.

De viste dessuten at de, til tross for lite trening, klarte å holde hodet ute av båten og seile taktisk bra, sier de Nijs.

Den nye katamaran duoen er også veldig positive.

Kiel ble viktigere for oss enn jeg trodde og håpet. Vi lærte enormt mye og hadde stor progresjon. Men selvsagt svir det langt inn i hjertet på et konkurransemenneske å havne nederst på resultatlisten, sier Mathias Mollatt.

Motivasjonen frem mot EM er høy etter Kiel, supplerer Tiril Bue.