Påskeregatta i gang

Jon Amtrup
03.04.2018
Den tradisjonelle påskeregattaen ble skutt i gang på Bay of Palma, Mallorca mandag i vekslende lett vind. Hermann Tomasgaard åpnet best av de norske seilerne.

I Laser-klassen seiles det i tre felt og siden det bare fikk gjennomført en seilas på mandag, så er det tett i toppen der tre feltseierherrer deler på æren så langt. Hermann Tomasgaard tok en pen 2. plass og ligger i rekken under. Lenger ned på listen finner vi Sigurd Tveit på 170. plass.

Anders Pedersen åpnet bra og ligger på en 10. plass i Finn. Han sliter med senebetennelse i venstre arm.

Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX er tilbake etter et langt treningsopphold og innseiling av ny båt på New Zealand. Mandagens beste resultat var en 9. plass. Sammenlagt ligger de på en 27. plass etter første dag.

I Nacra 17 feltet er det Nicholas Fadler Martinsen og Eline Flotoft Elnan som er best av de norske. Eline Flotoft Elnan er stand in for Martine Steller Mortensen som har brukket foten. Tiril Bue og Mathias Mollatt bruker regattaen som trening siden Mathias har vært sykemeldt etter han fikk skulderen ut av ledd. Først på onsdag fikk han lov av legen til å seile.

- Vi får veldig bra starttrening, og så er vi med på første kryssen før vi bryter på toppmerket, sier Tiril Bue.

Sebastian Wang-Hansen ligger på en 34. plass i RS:X herrer, og han følges av Arne Askvig på 67. plass, Arthur Ulrichsen på 76. plass, Ola Bjørne på 88. plass og Endre Funnemark på 100. plass. Det ble bare seilt en regatta i brettklassen, som er delt i tre starter.

I RS:X dameklassen ble det seilt to regattaer og Maria Aadland Mollestad ligger på 46. plass.

49er duoene Jostein Aker og Jacob Undrum og brødrene Tomas og Mads Mathisen ligger på henholdsvis 71. og  77. plass etter første dag på vannet.

Hele resultatlisten finner du her.