Påskesamlinger trakk ivrige seilere

Jon Amtrup
20.04.2017
Tradisjonen tro ble det arrangert jollepåskesamlinger flere steder i landet og i utlandet. Sesongen er med andre ord i gang.

Påsken er sesongåpning for mange seilere. De med storbåt pusser og gnir, noen seiler tur, mens mange unge lovende seilere drar jolla ut av trekket og tar tak i rorkulten for første gang for sesongen. Påsken er tiden for å banke rust av gamle kunnskaper, samt fylle på med ny kunnskap.

 

På flere steder rundt om i landet samles jolleseilerne til påskesamling. I Moss har de en god tradisjon for å feire høytiden under hvite jolleseil. I år stile NSF med flere av sine trenere og landslagsseilere for å lære de de unge. Jan Steven Johannessen, Peer Moberg, Anders Pedersen, Mathias Mollatt , Forde Jørstad og Sjur Sannerud var på plass.

 

De fikk følge av 58 ivrige jolleseilere i Optimist, Laser, RS Feva og 29er. De ble belønnet med pent vær og god vind fra lørdag til og med mandag.

 

På Hvasser samlet 10-15 Optimister seg til en samling i privat regi og i Stavanger flokket seilere fra Rogaland og Hordaland seg.  Gardasjøen gikk som vanlig verdens største Optimist-regatta med nærmere 1100 båter på startlinjen av stabelen. Her var det rundt 60 norske båter fordelt på Optimist og Laser som hadde kjørt den lange veien for trening og regatta. Det ble gode resultater i begge klasser.

14 norske 29er seilere hadde funnet veien til Cavalaire i Frankrike for trening og regatta. Også her leverte de norske seilerne gode resultater.

 

 - Det har sikkert vært andre samlinger og treningsdager rundt om i landet også. Det gror godt i jolleklassene og det generer mye aktivitet. Denne påsken har vært en god start på sesongen, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.