Ragna & Maia Jr. verdensmestere

Karl-Christian Agerup
04.07.2017
U23 VM for (23 år eller yngre) i OL klassen 49erFX ble avsluttet søndag i Cork, Canada. Etter 4 dager og 15 race ble KNS jentene Maia og Ragna Agerup kåret til Junior Verdensmestre i klassen.

Den beste japanske besetningen med Anna Yamazaki og Sena Takano, som også deltok i OL i Rio, seilte seg inn til en 2. plass etter at de vant 2 av 3 seilaser i søndagens medaljeseilaser. De spanske seilerne Carla og Marta Munte som vant jenteklassen VM i 29er i 2015, som Ragna og Maia gjorde det i 2013, tok bronsen.

På plassene bak kom blant annet de regjerende ISAF Youth Worlds vinnerne i 29er klassen Natacha Bryant og Annie Wilmot fra Australia og de tidligere 470 seilerne Canadiske Alle Tel Hove og Mariah Millen som kvalifiserte seg til OL i Rio men som endte med å ikke bli tatt ut. 

Regattaen foregikk i ferskvann på Lake Ontario, hvor OL i 1976 ble gjennomført. Forholdene har vært variable med vind mellom 2 m/s og 9 m/s.

Ragna og Maia ledet regattaen fra begynnelse til slutt og fortsatte sin gode utvikling fra sølvet i World Cupen i Miami i januar. Det videre programmet for 49erFX jentene er EM i Kiel i juli og prøve VM i Århus i august. 

Norges Seilforbund gratulerer våre nye verdensmestre!