Regjerende mester mot NM-kongen

​Trond Sverre Førde skal forsvare NM-tittelen sin i 2.4 mR denne helgen.

Morten Jensen
01.06.2018
Årets første NM arrangeres i Ålesund 2. og 3. juni. Der møtes regjerende mester Trond Sverre Førde mot NM-kongen i klassen, Bjørnar Erikstad.

​31 seilere teller deltagerlisten i årets norgesmesterskap i 2.4 mR, som er det første NM-et som arrangeres i år. Det foregår i Ålesund, og alle klassens beste seilere er på plass.

I 2017 gikk Trond Sverre Førde (48) for første gang helt til topps i norgesmesterskapet i 2.4 mR, etter at han såvel i 2015 som i 2016 hadde måttet nøye seg med sølvmedalje.

I år stiller Førde som favoritt, men han vil møte hard konkurranse fra Bjørnar Erikstad fra Tønsberg, som tidligere har representert Norge i tre paralympiske leker i den samme klassen og tatt sølv i VM. I NM i 2017 ble han imidlertid slått av Førde og ble henvist til 2. plass. Erikstad er selvfølgelig ute etter å revansjere sølvmedaljen han ble henvist til i 2017. Før det har han vunnet  intet mindre enn åtte NM-titler.

Det er imidlertid flere enn de to som kan melde seg på i kampen om gullkronen. 

Harald Rolfsnes stiller til start for å gjenerobre NM-tittelen og eventuelt vinne sin femte NM-tittel i klassen. Han har tidligere vunnet i 2008, 09, 12 og 16, og han vil definitivt være en av kandidatene til å vinne årets mesterskap.

Eilert Kamfjord skal man heller ikke kimse av og han kan sørge for at det blir to Tønsberg-seilere på pallen i år. Kamfjord kan vise til NM-bronse  i 2014, 15 og 16.

Den største hjemmefavoritten er trolig Ola Herje jr. fra Ålesund, som tok sølv i 2012.

Deltagerliste og resultatutvikling.