Seilingens Dag en del av nasjonal friluftssatsning

Samsung Active Tab og Navionics kart gir deg en enkel og funksjonell kartplotter. Kjøp den påseiling.no.

Jørgen Aschjem
08.03.2017
I år er det tredje året på rad at seilforeninger over hele landet skal arrangere Seilingens Dag. Denne gangen er datoen flyttet til Friluftslivets uke slik at også seilerne kan ta del i friluftsbevegelsens store begeistringsuke.

Seilingens Dag er et viktig grep for å rekruttere nye medlemmer, vise frem foreningen for nabolaget og skape blest om seiling som turmulighet. Det nye av i år er at seilerne blir en del av Friluftslivets uke 2.-10. september.

- Norges Seilforbund ble i fjor medlem av Norsk Friluftsliv og det har naturlig nok ført til økt fokus på turseiling. De aller fleste av medlemmene i NSF er jo veldig engasjerte turseilere, og vi har verdens vakreste kyst å boltre oss på. I år skal vi vise oss frem sammen med resten av friluftselskerne og vise at seiling er en del av en større naturopplevelse, sier Jon Amtrup, turseileransvarlig i NSF.

Seilingens Dag arrangeres 2. september og er med på å innlede Friluftslivets Uke.

De 62 foreningene som fikk støtte i forbindelse med Seiling for alle prosjektet er forpliktet til  å arrangere Seilingens Dag, og alle andre foreninger oppfordres på det sterkeste til å delta i dette nasjonale løftet.

I år er det også muligheter for å skape litt ekstra blest rundt Seilingens Dag siden det er Stortingsvalg. Be inn en politiker til dagen, arranger en konkurranse, debatt eller noen annet lokalt som kan være attraktivt for både politikere og media.

For mer informasjon se vår hjemmeside og eksemplene som ligger der. Eller ta kontakt for en prat eller diskusjon rundt muligheter.

Turseilerhilsen
Norges Seilforbund