Sikkerhetskurs i mai

13.03.2017
De som trenger eller ser behovet for World Sailing Sikkerhetskurs bør sette av første helgen i mai. Da er det kurstid på både Vest- og Østlandet.

​KNS og Asker Seilforening arrangerer sikkerhetskurs helgen 6. og 7. mai på Dronningen. Du kan lese mer her. World Sailing Sikkerhetskurs må fornyes hvert femte år og oppfriskningskurs holdes 22. april på Blakstadtangen, Asker Seilforening.

Bergen Båtskole arrangerer det samme kurset i Bergen fredag 5. Mai. De som vil ha hele kurset tar det fredag 5. mai og lørdag 6. mai.

Deltakere i regattaer med sikkerhetskategori 2 må ha minst 30 prosent av mannskapet og minimum to stykker inkludert skipperen ha godtkjent sikkerhetskurs. I doublehanded race med sikkerhetskategori 3 må minst en ha sikkerhetskurs. I år seiles for eksempel Pantaenius Shetland Race i kategori 3 med tillegg der det presiseres at minst en om bord må ha sikkerhetskurs.

- Det er ikke bare regattaseilere som har behov for sikkerhetskurs, vi oppfordrer også turseilere som for eksempel har planer om å seile langt om å ta kurset. Her er det mye nyttig og viktig lærdom å hente, sier Per Christian Bordal, breddeansvarlig i NSF.