Sikkerhetskurs i april og mai

Sikkerhetstrening i vann
Per Bøymo
15.03.2018
De som trenger eller ser behovet for World Sailing Personlig Sikkerhetskurs bør sette av enten en helg i april eller mai . Da er det kurstid på både Vest- og Østlandet.

​KNS og RS Sjøredningsskolen arrangerer sikkerhetskurs helgen 14. og 15. mai på RS Noatun i Horten. Du kan lese mer her. World Sailing Sikkerhetskurs må fornyes hvert femte år og oppfriskningskurs holdes 15. april på RS Noatun i Horten.

Bergen Båtskole arrangerer det samme kurset i Bergen fredag 4. Mai. De som vil ha hele kurset tar det fredag 4. mai og lørdag 5. mai.

Deltakere i regattaer med sikkerhetskategori 2 må ha minst 30 prosent av mannskapet og minimum to stykker inkludert skipperen ha godkjent sikkerhetskurs. I doublehanded race med sikkerhetskategori 3 må minst en ha sikkerhetskurs. I år seiles for eksempel Pantaenius Shetland Race i kategori 3 med tillegg der det presiseres at minst en om bord må ha sikkerhetskurs.

- Det er ikke bare regattaseilere som har behov for sikkerhetskurs, vi oppfordrer også turseilere som for eksempel har planer om å seile langt om å ta kurset. Her er det mye nyttig og viktig lærdom å hente, sier Per Christian Bordal, breddeansvarlig i NSF.