World Sailing Sikkerhetskurs (ISAF)

Jørgen Aschjem
06.02.2017
World Sailing Sikkerhetskurs (ISAF) er et meget lærerrikt kurs for alle som vil ferdes i kjølbåter på "litt åpent" hav. Regattaer i kategori 2 (eller kategori 3 med tillegg) krever World Sailing Sikkerhetskurs for deltagelse.

Målgruppe:

World Sailing Sikkerhetskurs (ISAF) er et kurs for kjølbåtseilere som ønsker og delta på regattaer med sikkerhetskategori 2 eller 3 (med tillegg for sikkerhetskurs). I Norge er det stort sett Shetlandsrace, Stavanger-Banf og Twostar (Hankø-Arendal-Marstrand-Hankø) hvor man er pålagt og ha World Sailing Sikkerhetskurs. Kurset er også imidlertid lærerikt for alle turseilere.

Varighet:

16 timers kurs, både teori og praksis.
Innhold: Sikkerhetsutstyr, stormseil, hardvindsseiling, skadeforebygging og reprasjon, MOB, assistanse til andre båter, førstehjelp/HLR, SAR, meteorologi, redningsflåter, brannvern, kommunikasjonsutstyr og pyro – epirb.

Arrangør:

NSF har valgt og la aktører stort sett utenom egen organisasjon arrangere kurset etter søknad og godkjenning av NSF. Eksempler påkursarrangører: Bergen Båtskole, Asker og Bærum Seilforening og Stefan Nilsson Sjösäkerhet AB. Kurs

World Sailing Sikkerhetskurs – oppfriskning

Målgruppe:

World Sailing Sikkerhetskurs må fornyes hvert 5. år. Derfor har ISAF utviklet et eget oppfriskningskurs for de som allerede har IWorld Sailing Sikkerhetskurs.

Varighet:

8 timer

Innhold:

Oppdatering på nytt sikkerhetsutstyr og diskusjoner rundt egne/andres erfaringer.

Arrangør:

NSF har valgt og la aktører stort sett utenom egen organisasjon arrangere kurset etter søknad og godkjenning av NSF. Eksempler på kursarrangører: Bergen Båtskole, Asker og Bærum Seilforening og Stefan Nilsson Sjösäkerhet AB.

Til arrangører av World Sailing Sikkerhetskurs:

World Sailing Sikkerhetskursene er som navnet tilsier det internasjonale seilforbundet, ISAF, sitt kurs og kurskrav ovenfor regattaseilere i noen kategorier. Det er Norges Seilforbund som er satt til å administrere kursene i Norge. NSF har ikke "inhouse" kompetanse eller ressurser til å arrangere kursene selv. Derfor er det åpent for organisasjoner eller komersielle aktører å arrangere kurs etter søknad til NSF.
For at NSF skal ha oversikt over når og hvor kurs blir arrangert, må kursarrangører søke NSF på et enkelt skjema for hvert kurs som skal arrangeres. Skjemaet finner man under. Videre skal kursarrangør legge inn godkjente kursdeltagere på seiling.no. Innlogg fåes ved forespørsel.