Solid norsk innsats i Kiel

​FEIRING: Anders Pedersen er ivrig deltager under feiringen på pallen i Kiel.

Morten Jensen
25.06.2018
Line Flem Høst og Anders Pedersen toppet en solid norsk innsats i Kielerwoche.

​For noen uker siden var Hermann Tomasgaard på nippet til å vinne sin største internasjonale seier som seniorseiler, og akkurat slik var det også for Line Flem Høst fra KNS under årets Kielerwoche. I konkurranse med 73 andre Laser Radial-seilere lå hun likt med ledende Maxime Junker fra Nederland før medaljefinalen, men med 7. plass i den endte hun på 2. plass. Hun slo riktignok sin rival fra Nederland som endte sist i finalen, men den tidligere danske verdensmesteren Anne-Marie Rindom snek seg foran ved å vinne finalen. Dermed endte Line på en 2. plass til slutt.

For Anders Pedersen fra Drøbaksund var det motsatt. Han lå på 4. plass før finalen, men med 2. plass i medaljefinalen klatret han opp på sølvplassen, kun slått av Josh Junior fra New Zealand.

Også Bjørnar Erikstad fra Tønsberg har grunn til å være fornøyd. 4. plass i et rekordstort 2.4 mR-felt er en sterk prestasjon under røffe forhold, som det var store deler i Kiel. 4. plass ble det også til Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund i VM i Laser Radial, som var innlagt i den tyske seileruken.

For de norske skiff-seilerne gikk det ikke fullt så bra denne gangen. Tønsberg-seilerne Helene Næss og Marie Rønningen har skjemt bort norske resultat-lesere med gode plasseringer tidligere i denne sesongen, men måtte denne gangen ta til takke med 22. plass. For Risør-brodrene Mads og Tomas Mathisen ble det 46. plass.

– Det ble for mye bading, sier de i et Facebook-innslag.

Heller ikke Hermann Tomasgaard fikk det helt til i Kiel. Denne gangen ble det for ujevnt, men gode enkeltseilaser viste at han er helt i den intarnasjonale toppen når alt klaffer for ham.

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen kvalifiserte seg for sølvfinalen i Nacra 17, og den dominerte de med tre 1. plasser og en 4. plass. Men med alle i gullfinalen foran seg på resultalitsen endte de til slutt på 25. plass.

Komplette resultater fra Kiel.