Sommerleirene i full gang

29.06.2017
Det syder av liv på mange seilforeninger i disser dager. De yngste har byttet ut skolesekken med seiling, bading og andre vannaktiviteter på foreningenes sommerleire.

På idylliske Børsholmen, tvers over Asker Seilforenings lokaler på Blakstadtangen, plasker over 50 barn og unge på, rundt og i vannet i disse dager. Det går i seiling, bading, kanopadling, SUP og alt annet som hører sommerleir til.

Sommerleirene på Østlandet har truffet maksimalt med oppstarten på sine sommerskoler og de unge er ikke vanskelige å be om å hopp i vannet.

I disse dager arrangerer nemlig NSF medlemsforeninger over store deler av landet sommerleir for barn og unge. Mange av foreningene har til sammen fire uker, to på begynnelsen og to på slutten av sommerferien, som de har fylt opp.

- Nærmere 3000 barn er hvert år på sommerleir i regi av våre foreninger. Her lærer de både seiling og sjømannskap som de kan ta med seg videre i livet, sier Per Christian Bordal, breddeansvarlig i NSF.

Det er ingen tvil om at leirene er populære. På KNS sitt senter på Ulabrand er det også fullt av liv. En liten vindøkning førte til at mange av seilerne plutselig ble storfornøyde badegjester da båtene kantret.

Men med våtdrakter og god instruksjon og hjelp fra de ansatte så var de snart tilbake med masten pekende rett vei.