Sterk avslutning for 49erFX i World Cup

12.06.2017
Helene Næss og Marie Rønningen avsluttet World Cup med en seier i medaljeseilasene, mens Anders Pedersen til slutt kom på en 10. plass.

Helene Næss og Marie Rønningen, Tønsberg Seilforening, i 49erFX hadde en litt tung start på World Cup finalen i Santander. Men etter hvert som de ble varme i trøya kom også resultatene og de leverte både en 1. og en 2. plass som sine beste resultater før medaljeseilasene.

Duoen endte til slutt på en veldig hederlig 6. plass i World Cup etter at de avsluttet hele stevnet med en seier.

Anders Pedersen, Drøbaksund Seilforening, seilte også godt nok til å kvalifisere seg til medaljeseilasene i World Cup.

- Det er sterkt at begge de norske båtene kvalifiserte seg til medaljeseilasene i World Cup. Det står det absolutt respekt av og lover godt for den videre innsatsen, sier Peer Moberg, landslagstrener.

Men Pedersens medaljeseilaser ble ikke helt som forventet da han ble tatt i tyvstart og fikk i tillegg en straff på banen. Men i løpet av uken seilte han inn til både en 1., 3. og 4. plass. Det holdt til en 10. plass i sammendraget.

Hele resultatlisten finner du her.