Sterk seiling av Line Flem Høst

​STERKT: Line Flem Høst seiler svært godt i Kiel. (Foto: Jesus Renedo - arkivbilde)

Morten Jensen
23.06.2018
Line Flem Høst fra KNS liker seg under tøffe forhold i Kiel og ligger på 2. plass i Laser Radial i Kielerwoche.

​For drøyt to måneder siden var Line Flem Høst i Hyeres i Frankrike. Mens hennes norske kollegaer seilte verdenscup-regatta der, forsøkte hun seg for første gang på sjøen etter at hun ble skadet. I månedene etter har hun med stadig fremgang deltatt i regattaer, og under Kielerwoche, som pågår nå, viser hun at hun er tilbake for fullt. 

Under tøffe forhold avsluttet hun gårsdagens seilaser med å vinne. Det var hennes tredje seier og med en 4. plass i tillegg som tellende, ligger hun på 2. plass sammenlagt bak nederlandske Maxime Junker, som har vunnet alle seilasene hun har seilt. 54 seilere deltar i Laser Radial.

Caroline Rosmo fra Bundefjorden ligger på 39. plass sammenlagt i klassen.

Anders Pedersen fra Drøbaksund har også vist at han er på sporet i Kiel. Han ligger på 5. plass. Tønsberg-seileren Bjørnar Erikstad innehar samme plassering i 2.4 mR-klassen, som i denne regattaen kun har paralympiske seilere på deltagerlisten. Finnjolle-klassen teller 65 seilere og 2.4 mR 40 seilere.

Ikke helt i flytsonen

Etter 2. plassen i verdenscup-finalen i Laser Standard, der Hermann Tomasgaard viste imponerende styrke og jevnhet, har han ikke vært like stabil i Kiel. KNS-seileren ligger på 14. plass så langt, men avsluttet dagen i går med å vinne siste seilas i gullfinale-feltet.

Sigurd Tveit fra KNS klarte også å kvalifisere seg til gullfeltet blant de ialt 115 Laser-seilerne, og ligger på en 46. plass sammenlagt.

På 5. plass i VM

Samtidig med Kielerwoche pågår også VM i Laser Radial for menn, og i denne klassen gjør lillebror Tomasgaard, Uffe, det sterkt og ligger på 5. plass sammenlagt etter seks seilaser. Han har med seg fire norske seilere i dette VM-et, og to av dem har kvalifisert seg til gullfinalen. Olai Hagland fra Stavanger ligger på 17. plass, mens Christoffer Sørlie fra Fredrikstad er nummer 27.

Fredric Andersen og Aron Heimonen fra Bundefjorden ligger på henholdsvis 58. og 86. plass og seiler i sølvfinale-feltet.

Butter litt

Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg har i vinter og våres vist at de har kunnet hevde seg helt i verdenstoppen i 49er FX, men i Kiel har det også buttet litt for dem. Status så langt er en 24. plass. FX-klassen i Kiel er også åpen for gutter, og på 46. plass av de ialt 57 lagene ligger Alexander Klippenberg og Jeppe Nilsen fra KNS.

I 49er-klassen deltar Norge med Risør-tvillingene Tomas og Mads Mathisen. Blant de 85 lagene ligger de på 45. plass og seiler i sølvfeltet.

I sølvfeltet seiler også Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen, som nå seiler for KNS. De ligger nå på 27. plass totalt, men dominerer sølv-feltet med plasseringene 1-3-1 så langt i det.

Overlegne seire

Kielerwoche består av en lang rekke klasser og gjennomføres i flere puljer. Før seilerne i de olympiske klassene inntok byen, hadde det som vel kan kalles rekrutteringsklassene til dem, gjennomført sine regattaer. Og de endte med flere svært gode norske prestasjoner – blant annet med to klasseseire.

Den aller fremste prestasjonen sto Mathas Berthet og Alexander Franks Penty fra KNS for ved å vinne 29er-klassen suverent i konkurranse med hele 117 andre lag. 39 poeng endte de på – 70 poeng hadde det neste laget som kom fra Finland. Overlegen seier ble det også til Lars Johan Brodtkorb i Europajolle. Klassen mønstret 45 seilere, og med 14 poeng til slutt var han «et hav» foran tyskeren Fabian Kirchhoff som hadde 32 poeng.

I Laser 4.7 der det deltok 109 seilere ble Guro Gjestad fra Stavanger nummer 6, mens klubbkameraten Anders Lindemark ble best av de norske i Laser Radial med 45. plass av 95 deltagere.

Det deltok en rekke norske seilere i disse klassene, og de plasserte seg – foruten de allerede nevnte – slik:

29er

24. Pia Dahl Andersen/Nora Edland, KNS

39. Emilie Dahl Andersen/Maren Edland, KNS

41. Sarah Lundegaard Thodesen (Bundefjorden)/Vilde Skirstad Pollen (Moss)

56. Vilde Berg (Tønsberg)/Marie Bordal (Moss)

81. Henrik Schrader Bordal/Erik Mathias Silnes, Moss

Laser 4.7

9. Tobias Sandmo Birkeland, Ran

10. Johan-Øyvind Tollevik Garsvik, Stavanger

23. Theodor Middelthon, Stavanger

30. Karoline Eirin Vabø, Ran

44. Sverre Langaas-Holt, KNS

47. Hanna Katle Fjon, Stavanger

51. Amalie Wang, KNS

77. Liv Cornelia Middelthon, Stavanger

82. Felix Christian Sommerfelt, Bundefjorden

96. Jens Johan Kaastad Ørjavik, KNS

Laser Radial (Open)

65. Henrik Grønlund, KNS

73. Even Baanrud, KNS

88. John Butler Wang, Stavanger

94. Henrik Kaastad Ørjavik, KNS

95. Didrik Rødland Jelstad, Åsane

Alle resultatene i Kiel