Strandryddedagen rett rundt hjørnet

NSF
27.04.2018
Vinteren er over og som vanlig er det mye plast som dukker opp i fjæra på denne tiden av året. Årets strandryddedag er 5. mai og vi oppfordrer alle landets seilere til å ta i et ekstra tak.

NSF har vært medlem av Hold Norge Rent siden 2015 og med uvurderlig hjelp fra mange av landets seilere bidratt til at mange tonn med søppel har blitt fjerne fra havet.

I år har Hold Norge Rent lagt Strandryddedagen til lørdag 5. mai og vi håper at alle vil bidra i denne nasjonale dugnadsdagen.

- Vi seilere vil jo helst at det skal være strandryddedag hver eneste dag, så når den offisielle strandryddedagen starter 5. mai får vi gjøre en ekstra innsats, sier Jon Amtrup, ansvarlig for turseiling og HoldHavetRent kampanjen til Norges Seilforbund.

Årets strandryddedag inngår i en felles nordisk satsning som strekker seg over en hel uke. Strandrydderne kan melde inn hvilken strand de skal rydde hos Hold Norge Rent, og siden vi er seilere oppfordrer vi både jolleseilere, windsurfere og kjølbåtseilere å kaste loss den 5. mai for å rydde en øy i skjærgården.

- Seilere har enklere tilgang til øyer og strender ute i skjærgården, og så gir det oss også en veldig god unnskyldning til å ta seg en tur på fjorden 5. mai, sier Amtrup.

Han oppfordrer også alle til å bruke appen HoldHavetRent for å registrere alt søppelet de finner.  Den lastes ned gratistil både iPhone og Andriod.