Suksessfullt turprosjekt i Molde

​Bjørnsund er et av de mange idylliske målene i Seil UT prosjektet til Molde Seilforening.

02.01.2018
Molde Seilforening har laget et konsept flere seilforeninger bør kopiere: Seil UT har fått flere til å seile på tur i 2017.

- Dette har vært en suksess og vi diskuterer nå hvordan vi skal gjøre det i 2018, forteller Pål Sletvold i Turkomiteen i Molde Seilforening.

Seil UT går ut på at en samler poeng ved å besøke et knipe utvalgte gjestehavner mellom Ålesund og Bud. Noen er bare en kort seiltur unna, andre må du dra på litt for å komme til.

Seil UT deltakerne rapporterer via en enkel nettside hvilke havner de har besøkt og når. Målet er å samle flest havner fra mai til oktober. Opplegget er basert på ærlighet, og det var mange som tente på ideen.

Flere båter var innom alle havnene og startet deretter på runde to. Antall totalregistreringer blir dermed avgjørende for hvem som går av med seieren. Underveis ble det lagt ut foreløpige resultatlister.

Av de 18 båtene som registrerte seg ble det godt over 300 havneanløp i 2017.

- Formålet med prosjektet er å få flere båter ut brygga og ut på tur. Man kan kanskje antyde at de som seiler på tur i nærområdet ville vært på tur uansett, men vi har fått så positive tilbakemeldinger på prosjektet at vi velger å tro at det har økt aktiviteten blant turfolket, sier Sletvold.

2017 vinneren blir hedret på årsfesten i slutten av januar, og så skal planene for 2018 legges.

- Dette er et konsept som flere seilforeninger bør kopiere. Det er enkelt å gjennomføre og bidrar positivt til turseilingen, sier Jon Amtrup, ansvarlig for turseiling i NSF.

Se www.moldeseilforening.no/tur-hav for mer informasjon om prosjektet.