Thomas Guttormsen tilbake som trener

23.10.2017
Thomas Guttormsen var en av de viktigste personene bak Siren Sundbys OL gull. Nå er han tilbake som trener og er høyt motivert for neste OL.

Det er tre år til OL i Japan og trenerkabalen for Norwegian Sailing Team begynner å finne sin form. Fra 1. januar blir Thomas Guttormsen ansatt som seniortrener i NSF. Hans fokusområde blir utøverne i Nacra, 49er og FX.

- Det skal bli godt å komme tilbake til seilingen, og jeg har høy motivasjon og ser store muligheter for det norske landslaget fremover, sier Thomas Guttormsen.

Thomas Guttormsen var trener for Siren Sundby da hun ble verdensmester i Europajolle i 2003 og 2004, samt toppet det hele med et OL gull i Athen. Deretter var han trener for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen da de tok en 4. plass i OL i London 2012.

- Det betyr mye for oss å få Thomas med på laget. Han har veldig god erfaring og er både anerkjent og respektert internasjonalt for sine suksesshistorier. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med ham, sier sportsjef Rigo de Nijs.

I tillegg til å ha fokus på forberedelsene til Tokyo 2020, så skal også trenerne være involvert i ungdomsklassene Laser, 29er, Nacra 15 og 29er.