Vellykket oppvarming før Århus-VM

​GODT FORNØYD: – Vi reiser hjem fra Kiel med mange gode vibber, oppsummerer sportssjef Rigo de Nijs etter Kielerwoche.

Morten Jensen
27.06.2018
– Under Kielerwoche skinte nye talenter og seilerne som skal seile inn norske OL-plasser i VM i Århus i begynnelsen av august, fikk en fin oppvarming, oppsummerer sportssjef Rigo de Nijs.

​– Vindforholdene i årets Kielerwoche var utfordrende, men det til tross fikk vi vist frem at Norge virkelig har noen gode seilere i både ungdoms- og OL-klassene, skriver Rigo de Nijs i en oppsummering etter regattaene i Kiel.

Han trekker frem gullet til Mathias Berthet og Alexander Franks Penty i 29er som spesielt imponerende. Likeså er han veldig godt fornøyd med annenplassene til Line Flem Høst og Anders Pedersen i henholdsvis Laser Radial og Finnjolle.

– Flott, sier han.

Det samme uttrykket bruker han om Uffe Tomasgaards fjerdeplass i Laser Radial-VM.

– Resultatene bekrefter vår tilstedeværelse i toppen i disse klassene, sier Rigo.

Kort intermesso i Kiel

Om Helene Næss og Marie Rønningen skriver han:

– Helene og Marie brukte Kielerwoche som et lite avbrekk fra deres omfattende trening i Århus, der de forbereder seg til VM. Og konsentrert om inntrykkene fra Århus, hadde de litt vanskelig for å omstille seg til å finne ut av de vanskelige forholdene på banen i Kiel.

Etter Kiel reiser de tilbake til Århus for å fortsette treningen.

Ødelagt gennaker ødela

Og om Nacra 17-paret Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen fortsetter Rigo:

– De klarte ikke å nå gull-finalen, mest av alt fordi de måtte seile med en ødelagt gennaker i de tre første seilasene. Gledelig var det imidlertid at de var blant topp fem på det første bidevindsmerket i alle disse seilasene. Resten av serien hadde de bare ensifrete resultater, men et black flag.

Litt ivrig til å pumpe

I verdenscup-finalen i Marseilles var Hermann Tomasgaard stødigheten selv i toppen av Laser Standard-klassen, men i Kiel var det mye opp og ned for ham.

– I Kiel måtte han betale dyrt for å være litt for ivrig til å pumpe og fikk sine straffer for det. Og som en følge av det dro Hermann og treningskameratene hans etterpå utpå i to dager for å trene under tilsvarende forhold. 

Rigo de Nijs er svært fornøyd med dette.

– Dette viser nøyaktig hva slags holdning og engasjement olympiske aktører skal ha, skriver han, og avslutter med at:

– Alt i alt reiser vi hjem fra Kiel med mange gode vibber.