World Sailing og NSF i samarbeid med FNs Clean Seas

Per Christian Bordal
06.06.2018
Samtidig som NSFs HoldHavetRent kampanje har gått inn som partner med FNs program mot marin forsøpling Clean Seas, har World Sailing og IOC også inngått et samarbeid med det verdensomspennende programmet.

​- World Sailing har arbeidet med sitt bærekraft-program en god stund, og det er derfor gledelig at de nå har blitt en del av FNs Clean Seas program. Det betyr kampen mot marin forsøpling nå er forankret helt fra toppen av internasjonal seiling og ned til seilere som bruker tiden sin på å plukke plast fra havet, sier Jon Amtrup, ansvarlig for HoldHavetRent-kampanjen til NSF.

NSF har, samtidig som World Sailing og IOC, også tatt et selvstendig initiativ ovenfor FNs Clean Seas og er nå en del av programmet deres.

Clean Sea-kampanjen ble lansert i januar 2017 og har som mål å øke globalt bevissthet om marin forsøpling og den skadelige effekten plast har på miljøet, samt å bidra til et forbedret mottakssystem for plast.  

- Det er imidlertid også helt avgjørende for helsen til havet, og dermed oss, at vi reduserer, og helst slutter å bruke engangsplast, sier Amtrup.

World Sailing kommer til å jobbe tett med alle de 145 nasjonale forbundene for å stanse bruken av engangsplast på stevner, samt sette i gang et program for å lære opp de kommende generasjoner i miljøbevissthet og havet.

Her kan du lese mer om World Sailings Sustainability Agenda 2030.

Her kan du laste ned logo Clean Seas digital og https://seiling.klubb.nif.no/dokumenter/Documents/Clean%20Seas%20print_English.eps og HoldHavetRent til fri bruk.